• GRATTIS VSK 116 ÅR!

  by admin • 2020-01-29 • Bandy, Fotboll, Top, VSK Sports

  29/1 1904 är en vändpunkt i Västerås Historia. Det var den dagen Krispin Svärd och hans arbetskollegor Johan Lööf, K.G Andersson och Gunnar Johansson valt för sin första träff i skapandet av en ny idrottsklubb i stan. Intresset bland västeråsarna var stort och den dagen föddes VSK, Västerås Sportklubb. Idrotterna de utövade var till en början fotboll, allmän idrott, skridsko, issegling och atletik, som idag kallas tyngdlyftning. Sedan dess har VSK övergått till att ha fotboll, bandy, orientering och bowling.

  Senare det året valdes Karl Emil Ohlsson, även känd som KEO, in som medlem. Han var ingen strålande atlet av något slag, utan agerade gärna linjeman medan kamraterna spelade fotboll. Han blev ändå oerhört viktig för klubben i sin andra roll, som formgivare och konstnär. Det är nämligen KEO som skapat vårt vackra, grönvita klubbmärke som vi bär med sådan stolthet.

  Under åren har VSK funnits där för invånarna i vår stad. Det har inte funnits någon urskillning och människor från alla områden och från alla stadier i livet var och är välkomna, om inte som aktiva så som funktionärer eller supportrar. VSK har hjälpt människor att utvecklas, att kunna uppfylla sina drömmar och att få ta del av en gemenskap. Människor som av oförklarliga skäl inte håller på VSK förstår inte familjeandan och den starka kärlek som finns för och inom klubben. Två färger, en kärlek. Det är inte någon klyscha som fötts i en liten grupp fanatiska supportrar på läkaren för att rättfärdiga att man står och fryser brallan av sig en isande kall matchdag utan en känsla som genomgående genomsyrar aktiva och supportrar i VSK. Unga som gamla, pojkar som flickor, aktiva som supportrar. Alla känner kärleken som VSK förmedlar.

  Det ha funnits många prominenta profiler inom VSK, spelare som utmärkt sig, klubbchefer som gjort det lilla extra, ledare som engagerat lite mer och andra som inom klubben som av olika anledningar gjort att det blivit bättre för alla omkring klubben. Det finns även supportrar som utmärker sig lite extra, som det går historier runt och som ”alla” minns, men den som utmärker sig än mer är Kalle. Allas vår Kalle. Han symboliserar den kärlek och delaktighet som klubben består av. Tack vare honom lyser VSK´s stjärna än lite mer på himlen.

  Som supporterklubb får vi ibland höra ”jag känner igen där, så vi får se om jag dyker upp”. Vårt svar blir alltid detsamma. VSK Är en familj. Det är bara att komma dit så hittar du någon att prata och umgås med. Så har det varit i 116 år och så kommer det att vara i oändliga tider framåt. Två färger. En kärlek. Himlen är grönvit!