• Forza Grönvitt har ökat antalet medlemmar – ordföranden är nöjd

  by admin • 2014-03-30 • Bandy, Forza Grönvitt, Fotboll

  Forza Grönvitt har gjort ett lyft i antal medlemmar under det gångna året och nu är förhoppningen att ännu fler ska bli medlemmar under året som kommer. – Det är väldigt kul att medlemsantalet har ökat så mycket, säger Forza Grönvitts ordförande Daniel ”Derby” Blomberg.

  derby-portrattForza Grönvitt är en förening vars huvudsakliga syfte med sin verksamhet är enkelt.

  – Vi är en ideell organisation som verkar för att världens finaste klubb aldrig ska kunna gå i konkurs, förklarar ordförande Daniel Blomberg föreningens mål och mening.

  I grund och botten bildades föreningen när VSK Fotboll i början på 2000-talet stod på ruinens brant. Målet var, och är fortfarande, att förhindra att någon av VSK:s föreningar ska gå i konkurs genom att gå in med kapital om det skulle vara aktuellt. Det går till så att varje medlem sparar minst 100 kr i månaden eller 1200 kr om året för att på så sätt få ihop tillräckligt med pengar för att kunna göra skillnad vid en nära förestående konkurs. Numera får även en del av de pengar som kommer in under året delas ut till de olika VSK-föreningarna, något som medlemmarna röstar om på Forza Grönvitts årsmöte.

  – Föreningen är helt styrd av medlemmarna och all utdelning av medel bestäms på föreningens årsmöte eller extra möte, berättar ”Derby”.

  Nyligen hade föreningen årsmöte där Daniel Blomberg blev omvald och han är nu inne på sitt andra år som ordförande för föreningen.

  – Självklart känns det bra att ha fått nytt förtroende, säger Blomberg.

  – Jag är stolt över att få vara ordförande för den här föreningen. Jag vill också lyfta fram att jag har bra personer runt omkring mig som jobbar med det här. Det känns som att vi är ett bra team.

  Att medlemsantalet har ökat rejält är en drivkraft för honom själv och självklart är det också viktigt för föreningen.

  – Det är väldigt kul att medlemsantalet har ökat så mycket. Det är bland annat det som gör att man vill köra ett år till. Det blir roligare att jobba, helt enkelt. Vi ökade medlemsantalet med ca 60-70% förra året, det ger en energi att fortsätta. Att vi fått fler medlemmar gör också förhoppningsvis att vi kan locka till oss ännu fler medlemmar. Så vi är jättetacksamma om våra befintliga medlemmar vill vara med och sprida ordet, säger Blomberg och fortsätter:

  – Att medlemsantalet ökar betyder jättemycket för föreningen också. Nu när vi får in mer medlemmar så får vi ju in mer pengar, så nu börjar det röra på sig. Får vi in mer pengar så kan vi ju också göra roligare saker för dem. Till exempel kan vi nu gå in och sponsra VSK Fotboll och få vara med på matchtröjan utan att det berör våran kassa speciellt mycket. Det kunde vi inte för några år sedan.

  – Det sänder också en tydlig signal att supportrarna verkligen är beredda att stötta föreningen de brinner för, tycker Blomberg.

  Forza Grönvitt har alltså tecknat ett avtal med VSK Fotboll om att få vara med på deras matchtröjor under den kommande säsongen. Forza Grönvitt är också inblandade i andra saker i början på fotbollssäsongen.

  – På hemmapremiären ska vi dela ut pris till fjolårets bästa spelare i VSK Fotboll, berättar Daniel Blomberg.

  Detta är en tradition som föreningen började med 2010 och sedan förra året sker det i samarbete med VSK Sports och spelaren är alltså vald av supportrarna.

  – Det är alltså ett av de finaste priser man kan få som spelare i VSK, avslutar ”Derby”.

  Vill man bli medlem i Forza Grönvitt så sätter man in 100 kr i månaden eller 1200 kr om året på PlusGiro-konto 54 74 89-5. Man måste dock ha sparat i minst ett år för att ha rösträtt i föreningen. Vill man veta mer om föreningen så kan man skicka e-post på adressen forza@vsk.nu eller så kan man ta kontakt via föreningens Facebook-sida. Den hittar man här: https://www.facebook.com/forzagronvitt

  Forza Grönvitt